Translate

20 iun. 2014

Nepoate!



      Ca sa incepem totul intr-o maniera familiara propun sa discutam putin despre rude. Neamurile sunt cele mai importante. Fiecare are verisori,unchi si matusi din partea ambilor parinti, mai apropiati sau mai departati, pe care ii cunoaste sau pe care nu i-a vazut niciodata. Cu ei nu te vezi prea des, doar la nunti sau mai rau la inmormantari  si in loc sa se bucure pentru cei doi insuratei sau sa il planga pe raposat incep sa vorbeasca despre ce a mai facut vecinul si unde s-a dus vecina, de ce verisoara de gradul trei si-a cumparat o casa noua si  ce a vazut acel  nepot la fata cu care s-a casatorit.
      Nu ca ar fi asta marea problema, dar  cum sunt ei batrani si nu aud sau nu vad sau nu au dinti, se porneste un mare taraboi, o galagie mai rau ca la piata. Si totusi, trecand si peste asta, la un moment dat ,fiacare o sa inceapa sa isi spuna lungile povesti din tineretile lor de mult apuse. Aici poti sa aflii povesti destul de interesante si poate chiar si stanjenitoare (cu sansa sa fie putin inflorite)despre parintii sau bunicii tai. Dar, pentru a ajunge la aceste povesti trebuie sa le asculti pe celelalte: minunatele povesti din razboi, din armata, de pe vremea lui Ceausescu,coada la paine,  ajungem si la revolutie si tu deja mori de plictiseala si te gandesti cum se evadezi din acest cerc vicios.
        In incercarea ta de a te sustrage cat mai subtil posibil, apare o stimabila domnisoara la varsta a treia, spunandu-ti ca este verisoara matusii unchiului bunicii fratelui cumnatului mamei strabunicii  tatalui tau si ca”Vai dragu/draga mea ce mare te-ai facut! Nu te-am mai vazut de cand erai in scutece. Ce frumos/frumoasa esti ,semeni cu maicata/taicatu (dupa preferinte, niciunul nu o sa iti spuna acelasi lucru din acest motiv te si gandesti uneori:eu pana la urma cu cine seman?) ”. Si dupa toata aceasta discutie palpitanta, te apuca de ambii obraji, trage cu toata forta de parca ar fi facuti din coca, apoi te ia in brate, te strange la pieptul ei/lui pana simti ca nu mai ai aer(nu neaparat din cauza stransorii,cat din cauza mirosului de naftalina) si ca sa-ti puna capac,  auzi exact ceea ce nu-ti doreai sa spuna:”Da sa te pup, maica!”. Cand auzi replica asta, deja iti vin in minte  1000 de idei cum ai putea sa dispari sau sa fugi cat mai repede  ,pentru ca te gandesti ca iar aceasta ruda necunoscuta si cu o varsta inaintata o sa iti strapunga obrajii cu buzele aproape neexistente si o sa ti-i molfaie in semn de sarut parintesc, lasand apoi in urma lor un strat de ceva umed si lipicios pe care nu stii cum sa-l stergi mai repede cu maneca. 
        Si cam astea sunt si intalnirile cu rudele. Cu cat mai putine, cu atat mai bine pentru tine. Si tu simti acelasi lucru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu